Testlink 1.90.20 BTS integration with Redmine

Ask community to help.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Testlink 1.90.20 BTS integration with Redmine

Postby swapnilrane » Mon Aug 10, 2020 4:40 pm

Hi, I am new to testlink tool and I am exploring this tool for our organisation for test management.

We are using redmine for bug tracking and I have integrated testlink with redmine and it is working fine, but the problem is when we execute the test case and mark as FAILED/BLOCKED at that time if I want to report new bug directly from the screen then no such menu/shortcut available on the test case execution page/screen.
Only "Link Existent Issue" link available on the screen and I am able to link with existing bug ID.

Can anyone assist me to solve this issue.
swapnilrane
TestLink user
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 09, 2020 10:32 am

Re: Testlink 1.90.20 BTS integration with Redmine

Postby fman » Mon Aug 10, 2020 5:18 pm

In order to be able to provide any help details about how you have configured the integration is needed
This is the template to use

<!-- Template redminerestInterface -->
<issuetracker>
<apikey>REDMINE API KEY</apikey>
<uribase>http://tl.m.remine.org</uribase>
<uriview>http://tl.m.remine.org/issues/</uriview> <!-- for Redmine 1.x add show/ -->
<!-- Project Identifier is NEEDED ONLY if you want to create issues from TL -->
<projectidentifier>REDMINE PROJECT IDENTIFIER
You can use numeric id or identifier string
</projectidentifier>

<!-- -->
<!-- Configure This if you need to provide other attributes, ATTENTION to REDMINE API Docum. -->
<!-- <attributes> -->
<!-- <targetversion>10100</targetversion>
<!-- <parent_issue_id>10100</parent_issue_id>
<!-- </attributes> -->
<!-- -->
<!-- Custom Fields-->
<!-- Check Redmine API Docs for format -->
<!-- <custom_fields type="array"> -->
<!-- <custom_field id="1" name="CF-STRING-OPT"> -->
<!-- <value>SALT</value> -->
<!-- </custom_field> -->
<!-- <custom_field id="3" name="CF-LIST-OPT" multiple="true"> -->
<!-- <value type="array"> -->
<!-- <value>ALFA</value> -->
<!-- </value> -->
<!-- </custom_field> -->
<!-- </custom_fields> -->
<!-- Configure This if you want NON STANDARD BEHAIVOUR for considered issue resolved -->
<!-- <resolvedstatus>-->
<!-- <status><code>3</code><verbose>Resolved</verbose></status> -->
<!-- <status><code>5</code><verbose>Closed</verbose></status> -->
<!-- </resolvedstatus> -->
</issuetracker>
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3092
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Testlink 1.90.20 BTS integration with Redmine

Postby swapnilrane » Fri Aug 14, 2020 3:07 pm

Thanks, i have done changes in the configuration and now i am able view create issue link/option on test execution page. But unfortunately i am stuck at next level.
I am getting below error while creating bug. Can you help me to understand and resolve the error.

Create REDMINE Ticket FAILURE => redmine::_requesturl:http://192.168.47.116/redmine - XRedmineSwitchUser:X-Redmine-Switch-User: ritu - response:{"url":"http:\/\/192.168.47.116\/redmine\/issues.xml","content_type":"application\/xml; charset=utf-8","http_code":422,"header_size":496,"request_size":408,"filetime":-1,"ssl_verify_result":0,"redirect_count":0,"total_time":1.061205,"namelookup_time":9.0e-5,"connect_time":9.3e-5,"pretransfer_time":0.000436,"size_upload":157,"size_download":107,"speed_download":100,"speed_upload":147,"download_content_length":107,"upload_content_length":157,"starttransfer_time":1.06118,"redirect_time":0,"redirect_url":"","primary_ip":"192.168.47.116","certinfo":[],"primary_port":80,"local_ip":"10.81.232.7","local_port":55016,"http_version":2,"protocol":1,"ssl_verifyresult":0,"scheme":"HTTP","appconnect_time_us":0,"connect_time_us":93,"namelookup_time_us":90,"pretransfer_time_us":436,"redirect_time_us":0,"starttransfer_time_us":1061180,"total_time_us":1061205} - content: "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?><errors type=\"array\"><error>Assignee cannot be blank<\/error><\/errors>" - serialized issue:s:157:"<?xml version="1.0"?> <issue><subject>Test :Place Market Order - Executed ON (ISO FORMAT):</subject><description/><project_id>amc-1111</project_id></issue> ";
swapnilrane
TestLink user
 
Posts: 2
Joined: Sun Aug 09, 2020 10:32 am

Re: Testlink 1.90.20 BTS integration with Redmine

Postby TurboPT » Sun Aug 16, 2020 12:57 am

Looks like the error is in the response?
<error>Assignee cannot be blank<\/error>
TurboPT
Member of TestLink Community
 
Posts: 343
Joined: Sun Dec 10, 2006 4:51 am


Return to Installation and configuration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron