How to create a custom field of type List or Multiselect Lis

Ask community to help.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

How to create a custom field of type List or Multiselect Lis

Postby amkhullar » Thu Sep 04, 2008 11:01 am

I am unable to create a custome field of type list , since there is only 1 text box which is displayed for entering the list type values , same case with Multiselect List Custom Field.

No where in the documentation is it specified how to create that.

Does some1 know this?

Amit
amkhullar
Advanced user
 
Posts: 54
Joined: Wed Apr 23, 2008 5:36 am

Postby fman » Thu Sep 04, 2008 5:02 pm

use | as element separator

example: A|B|C

Help was available on 1.7 but disappear (bug ) on 1.8

here it is:
-------------------------------------------------------------------
Info borrowed and adapted from Mantis Bug Tracking System manual
Description
Following are some facts about the implementation of custom fields:

* Custom fields are defined system wide.
* Custom fields are linked to a type of element (Test Suite, Test Case)
* Custom fields can be linked to multiple Test Projects.
* The sequence of displaying custom fields can be different per Test Project.
* Custom fields can be turned inactive for an specific Test Project.
* Number of custom fields is not restricted.


The definition of a custom field includes the following logical attributes:

* Custom field name
* Caption variable name (eg: This is the value that is supplied to lang_get() API , or displayed as-is if not found in language file).
* Custom field type (string, numeric, float, enum, email)
* Enumeration possible values (eg: RED|YELLOW|BLUE), applicable to list, multiselection list and combo types.
Use the pipe ('|') character to separate possible values for an enumeration. One of the possible values can be an empty string.
* Default value. (NOT IMPLEMENTED YET)
* Minimum/maximum length for the custom field value (use 0 to disable). (NOT IMPLEMENTED YET)
* Regular expression to use for validating user input (use ereg() syntax). (NOT IMPLEMENTED YET)
* All custom fields are currently saved to a field of type VARCHAR(255) in the database.
* Display on test specification.
* Enable on test specification. User can change the value during Test Case Specification Design
* Display on test execution.
* Enable on test execution. User can change the value during Test Case execution
* Available for. User choose to what kind of item the field belows.
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3021
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Postby amkhullar » Thu Sep 04, 2008 5:30 pm

thanks
amkhullar
Advanced user
 
Posts: 54
Joined: Wed Apr 23, 2008 5:36 am

Re: How to create a custom field of type List or Multiselect

Postby aymen99 » Mon Mar 21, 2016 4:37 pm

Is it possible that i could add some custom fields and make them appear in the same level of 'step actions' and 'expected results' ?
I guess i have to modify something in the source code but since i'am a newbie when it comes to php can you give me a hint (what file to modify, what component ...)
thanks for considering my request.
Aymen
aymen99
TestLink user
 
Posts: 3
Joined: Thu Mar 17, 2016 7:16 pm


Return to Installation and configuration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests