[NO ISSUE]Database access error during testlink installation

Ask community to help.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

[NO ISSUE]Database access error during testlink installation

Postby sgosavi » Wed Jan 16, 2013 9:00 am

Hi All,

I recently tried installing testlink-1.9.4 and during the process I am getting below error. Please can anyone help me how to resolve this issue?


============================================================================== DB Access Error - debug_print_backtrace() OUTPUT START ============================================================================== #0 database->exec_query() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/sqlParser.class.php:103]
#1 SqlParser->process() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/installNewDB.php:428]
============================================================================== ============================================================================== DB Access Error - debug_print_backtrace() OUTPUT START ============================================================================== #0 database->exec_query() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/sqlParser.class.php:103]
#1 SqlParser->process() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/installNewDB.php:428]
============================================================================== ============================================================================== DB Access Error - debug_print_backtrace() OUTPUT START ============================================================================== #0 database->exec_query() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/sqlParser.class.php:103]
#1 SqlParser->process() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/installNewDB.php:428]
============================================================================== ============================================================================== DB Access Error - debug_print_backtrace() OUTPUT START ============================================================================== #0 database->exec_query() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/sqlParser.class.php:103]
#1 SqlParser->process() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/installNewDB.php:428]
============================================================================== ============================================================================== DB Access Error - debug_print_backtrace() OUTPUT START ============================================================================== #0 database->exec_query() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/sqlParser.class.php:103]
#1 SqlParser->process() called at [/opt/lampp/htdocs/xampp/testlink-1.9.4/install/installNewDB.php:428]
==============================================================================
Failed! - Installation failed!
TestLink setup couldn't install the default site into the selected database. The last error to occur was Table 'last_executions_by_platform' already exists during the execution of SQL statement CREATE VIEW /*prefix*/last_executions_by_platform AS ( SELECT E.tcversion_id,E.testplan_id,E.platform_id,MAX(E.id) AS id FROM /*prefix*/executions E JOIN /*prefix*/builds B ON B.active = 1 AND B.testplan_id = E.testplan_id GROUP by tcversion_id,testplan_id,platform_id )

Regards,
Sachin.
sgosavi
TestLink user
 
Posts: 3
Joined: Fri Jun 03, 2011 8:30 am

Re: Database access error during testlink installation

Postby fman » Wed Jan 16, 2013 10:26 am

no indication of operating system
no indication of data base

Follow the easy path get Bitnami installer
in any way install 1.9.5 not 1.9.4
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3063
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Database access error during testlink installation

Postby GunnarD » Wed Jan 16, 2013 12:09 pm

The last message should give you an hint! :)

"The last error to occur was Table 'last_executions_by_platform' already exists during ..."

Try to drop the testlink database.
GunnarD
 


Return to Installation and configuration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests