issue with e-mail settings

Ask community to help.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

issue with e-mail settings

Postby 3esi » Wed May 15, 2013 6:50 pm

Hi,

I am new to Test Link, I have installed version 1.9.3 (Prague). I have used Wampserver 2.2 on a Windows server 2008 R2

Once the users log in the get the following message "There are security warnings for your consideration. See details on file: C:\wamp\www\logs\config_check.txt. To disable any reference to these checkings, set $tlCfg->config_check_warning_mode = 'SILENT';"

I checked the config_check file and it says

Check following parameters of email feature:
tl_admin_email
from_email
return_path_email
smtp_host

So I proceed to edit those parameters in the custom_config.inc.php

$g_tl_admin_email = 'example@mydomain.com'; # for problem/error notification
$g_from_email = 'testlink@mydomain.com'; # email sender
$g_return_path_email = 'example@mydomain.com';

I also include this $tlCfg->config_check_warning_mode = 'SILENT'; just to make sure that the message will be gone. I also got rid of the config_check file after making changes. All related services were restarted

The message DOES NOT go away

I have used the manual and searched in the forum and it seems that these are the correct steps.

Could you please let me know if there is any step missing?

Thanks in advance,

AOS
3esi
TestLink user
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:51 am

Re: issue with e-mail settings

Postby fman » Wed May 15, 2013 7:46 pm

seems silly but: do you have configured the smtp_host ?
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3060
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: issue with e-mail settings

Postby 3esi » Wed May 15, 2013 8:28 pm

I did configured that part.
3esi
TestLink user
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 13, 2013 6:51 am

Re: issue with e-mail settings

Postby fman » Sat May 18, 2013 4:21 pm

You need to check that using any other tool you are able to send mail from host where testlink is installed, using same
configuration you have done on testlink.
IMHO is time that your sysadmin guy provide help
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3060
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: issue with e-mail settings

Postby arielgott » Sun Feb 16, 2014 2:14 pm

you may also try to disable the SElinux / FW, it helped me...
arielgott
TestLink user
 
Posts: 14
Joined: Mon Oct 28, 2013 8:24 pm


Return to Installation and configuration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron