Change ID test cases

LATEST Official version.
Questions and discussions - NO ISSUES
FOR ISSUES => http://mantis.testlink.org

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Change ID test cases

Postby aalcazar » Mon Mar 02, 2015 9:19 am

I have to organize test cases otherwise identification to identify new test suites and test cases created .
So I like to know how we can change the type of identification for suites and test cases to suit the project.

Some body can help me?

thanks in advance.
aalcazar
TestLink user
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 28, 2015 2:22 pm
Location: Bcn

Re: Change ID test cases

Postby fman » Mon Mar 02, 2015 5:48 pm

can your provide more detailed info (an example) regarding what do you want to do?
TEST CASE External ID (what you see on GUI) can not be changed
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3071
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Change ID test cases

Postby aalcazar » Tue Mar 03, 2015 9:09 am

I mean that if I create a new test suite or test case I would like use an specific code to identify the elements.
For example , I have a new tree test cases with an automatic ID define by application

now in our tree test cases we have the next ID structure

Test suite 1
test case 1 ( id : 1821-1 )
test case 2 ( id : 1821-2 )
test case 3 ( id : 1821-3 )

Test suite 2
test case 1 ( id : 1821-4 )
test case 2 ( id : 1821-5 )


In this case we have the ID 1821… and in advance all the other test case and the next one has the next order

But we would like to define an other ID , for exemple.

Test suite 1
A01-001-1
A01-001-2
A01-001-3

Test suite 2
A02-002-1
A02-002-2

Or there are other way to define this order , as import xml to testlink? or something else?

Thanks
Thank's in advance.
aalcazar
TestLink user
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 28, 2015 2:22 pm
Location: Bcn

Re: Change ID test cases

Postby fman » Tue Mar 03, 2015 11:41 am

you are confusing things a lot.
you want different prefix id, for different testsuites and you are calling this order.
anyway can not be done test case prefix is defined at test project level
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3071
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Change ID test cases

Postby aalcazar » Tue Mar 03, 2015 2:13 pm

So, wich is the way to adapt or define the identity about test cases that we need?
It's possible with an import file , say to testlink which ID we want to each test case.
Thank's in advance.
aalcazar
TestLink user
 
Posts: 4
Joined: Sat Feb 28, 2015 2:22 pm
Location: Bcn

Re: Change ID test cases

Postby fman » Tue Mar 03, 2015 9:19 pm

already said can not be done.
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3071
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am


Return to TestLink 1.9



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests