Requirements based Report question

LATEST Official version.
Questions and discussions - NO ISSUES
FOR ISSUES => http://mantis.testlink.org

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Requirements based Report question

Postby devonk » Thu Mar 19, 2015 10:43 am

TestLink 1.9.12 GaGa and the twins + MySQL

1. Generate "Requirements based Report"
2. Click on "Text execution" for any testcase in the list
3. Make sure you're in the "Show latest execution" view of the popup
4. You see "Latest execution (any build)" and "Latest execution (current build)"

What is the difference between current and any build? I can't find any reference in the TestLink manual.
It looks like the report uses the "current build" result, how/where is "current build" defined? I noticed a lot of my TCs have different build numbers for this field.

Thanks in advance!
devonk
Advanced user
 
Posts: 16
Joined: Sun Mar 15, 2015 9:43 am

Re: Requirements based Report question

Postby fman » Thu Mar 19, 2015 8:59 pm

In execution feature current is the build you have selected on settings on left side of screen where the tree is displayed.
Any build (that may be need to be explained better) means that TestLink analise ALL DEFINED builds and look for LATEST execution.
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3072
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Requirements based Report question

Postby devonk » Tue Mar 24, 2015 8:34 am

You're talking about the 'assign test execution' section which is not what my issue is about unfortunately.

Is there a way to have the "Requirements based Report" use the test results of "any build" instead of the "current build" that was assigned in the execution feature?
For me it is a bit weird that you have a "current build" in the report but when you click on generate report you have no option to select a build number. To me it is unclear where the "Requirements based Report" is choosing the "current build" to use for testcases linked to the requirements.


We use a Jenkins job that creates a new build in TestLink every time a subversion commit happened so the "Requirements based Report" is not up to date with the latest results if it does not use the latest created build in TestLink.

Thanks
devonk
Advanced user
 
Posts: 16
Joined: Sun Mar 15, 2015 9:43 am

Re: Requirements based Report question

Postby devonk » Thu Mar 26, 2015 7:47 am

I noticed that indeed in the Test Execution section the current build is set to whatever build is selected on the left, however this is not the case in the requirement based report. I have no idea based on what criterium the "current build" value is selected nor where I can change this. Any ideas?

We can't use the "requirement based report" reliably as the PASS/FAIL results are based on the 'current build' value which you cannot edit in this view so the report is showing old, outdated test results. Really unfortunate as this is the whole reason why we started using TestLink.

I just checked the 1.9.13 changelog and noticed:
6834: [Reports - Req. Based Report] Req. Based Report - add possibility to filter on specific BUILD

I guess this is what you were talking about? Guess I'll have to upgrade my 1.9.12, I'll let you know if it works then :)
devonk
Advanced user
 
Posts: 16
Joined: Sun Mar 15, 2015 9:43 am

Re: Requirements based Report question

Postby devonk » Thu Mar 26, 2015 8:30 am

OK, upgrading to 1.9.13 resolves my issues. Thanks ^^
devonk
Advanced user
 
Posts: 16
Joined: Sun Mar 15, 2015 9:43 am

Re: Requirements based Report question

Postby fman » Thu Mar 26, 2015 7:09 pm

great
hope this will be useful for other people to understand than when you are not using LATEST release, probably you will ask for things already available.
consider to support TestLink work through donations
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3072
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am


Return to TestLink 1.9



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron