creating an issue via jira rest interface not possible

LATEST Official version.
Questions and discussions - NO ISSUES
FOR ISSUES => http://mantis.testlink.org

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

creating an issue via jira rest interface not possible

Postby yuryP » Mon Oct 01, 2018 10:06 am

hello,
while trying to create an issue in jira via rest interface from testlink (version 1.9.17) i receive from jira an error message concerning of missing fields "components" and "versions".

Create issue feedback
addIssue:Failure:JIRA Message: components => Komponente(n) is required. versions => betrifft Version(en) is required.


These fields can contain more than one value.

Here is my config file for bug tracker connector.
**************************************************
<!-- Template jirarestInterface -->
<issuetracker>
<username>USER</username>
<password>PASSWORD</password>
<uribase>https://path2jira.de/jira/</uribase>
<uriapi>https://path2jira.de/jira/rest/api/2/</uriapi>
<uriview>https://path2jira.de/jira/browse/</uriview>

<uricreate>https://path2jira.de/jira/secure/CreateIssue!default.jspa?selectedProjectId=11111&amp;issuetype=114</uricreate>

<userinteraction>0</userinteraction>

<!-- 1: User will be able to manage following attributes from GUI -->
<!-- Issue Type, Issue Priority, Affects Versions, Components -->
<!-- 0: values for attributes will be taken FROM this config XML from GUI -->

<!-- Configure This if you want be able TO CREATE ISSUES -->
<projectkey>projectkey</projectkey>
<issuetype>123</issuetype>
<issuepriority>3</issuepriority>
<attributes>
<components>
<id>12345</id>
</components>
<versions>
<id>12345</id>
</versions>
<customFieldValues>
<customField>
<customfieldId>customfield_13170</customfieldId>
<type>selectlist</type>
<values>
<value>T-System</value>
</values>
</customField>
</customFieldValues>
</attributes>
</issuetracker>
**************************************************

As you can see, the required fields are stored in the config file. However jira interface can't find them. :-(

have you had this problem yet? Can you provide me with correct syntax or give an advice?

Thank you a lot!
regards
yury
yuryP
TestLink user
 
Posts: 12
Joined: Thu Jul 30, 2015 6:28 pm

Return to TestLink 1.9



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests