Page 1 of 1

Unable to create a JIRA bug from TestLink 1.9.7

PostPosted: Fri Aug 02, 2013 9:34 pm
by pyang
Hi there,

I am running into a problem of creating a JIRA bug from TestLink 1.9.7 test execution screen. I got the following error.

Create JIRA Ticket FAILURE => com.atlassian.jira.rpc.exception.RemoteValidationException: {} : [Description: Description is required., Summary: You must specify a summary of the issue.] - serialized issue:a:5:{s:7:"project";s:6:"ZEPHYR";s:4:"type";i:1;s:7:"summary";s:99:"/Evaluation/Repository/eval-1:Test case repository - Executed ON (ISO FORMAT): 2013-07-31 17:42:07";s:11:"description";s:152:"Execution ID: 12 Tester: admin Test Plan: Cycle_01 Build: Build 004 Executed ON (ISO FORMAT): 2013-07-31 17:42:07 Execution Status: blocked ";s:9:"issuetype";i:1;}

However, I am able to link an existing JIRA defect to a test execution.

Below is my set-up for "Issue Tracker System".

<!-- Template jirasoapInterface -->
<issuetracker>
<username>pyang</username>
<password>password</password>
<uribase>https://jiraqa.intuit.com/</uribase>
<uriwsdl>https://jiraqa.intuit.com/rpc/soap/jirasoapservice-v2?wsdl</uriwsdl>
<uriview>https://jiraqa.intuit.com/browse/</uriview>
<uricreate>https://jiraqa.intuit.com/secure/CreateIssue!default.jspa</uricreate>
<!-- Configure This if you want be able TO CREATE ISSUES -->
<projectkey>ZEPHYR</projectkey>
<issuetype>1</issuetype>
<!-- Configure This if you need to provide other attributes -->
<!-- <attributes><description>description</description><summary>summary</summary></attributes> -->
<!-- Configure This if you want NON STANDARD BEHAIVOUR for considered issue resolved -->
<resolvedstatus>
<status><code>5</code><verbose>Resolved</verbose></status>
<status><code>6</code><verbose>Closed</verbose></status>
</resolvedstatus>
</issuetracker>

Thanks and regards,

Paul

Re: Unable to create a JIRA bug from TestLink 1.9.7

PostPosted: Sat Aug 03, 2013 7:11 am
by fman
1. can please you post next in the right area of forum ? I've created it to make life for user easier. is the first area you see while scrolling the page

2. what about the piece of message on error
Description: Description is required., Summary: You must specify a summary of the issue
have you checked you Jira config to understand if there is some MANDATORY field ?
try to get things working using TEST CODE provided on test link installation, then will be easier to understand what is happening
([YOUR TESTLINK INSTALL DIR]/lib/issuetrackerintegration/code_testing )

Have you checked available 1.9.7 fixes to understand if there is something related to jIRA ?
(you have to have an user on our mantis site).

3. regarding
>> However, I am able to link an existing JIRA defect to a test execution.
two differents operations, that do differents things, link means using an existing item, create means just this create a new one.

Re: Unable to create a JIRA bug from TestLink 1.9.7

PostPosted: Sat Aug 03, 2013 7:50 am
by fman
Test dono on Jira On Demand ( have no way to test on a local installation) using test code:
[YOUR TESTLINK INSTALL DIR]/lib/issuetrackerintegration/code_testing/test.jiraOnDemand.jirasoapInterface.class.php

issue was created .

Tested with Latest Code From gitorious
See images of test results
https://docs.google.com/file/d/0B-hNfKQ ... sp=sharing
https://docs.google.com/file/d/0B-hNfKQ ... sp=sharing

everything is OK

Re: Unable to create a JIRA bug from TestLink 1.9.7

PostPosted: Sat Aug 30, 2014 12:34 am
by amonamarth
Please post more details on how you accomplished this? How did you get it to work by using lib/issuetrackerintegration/code_testing/test.jiraOnDemand.jirasoapInterface.class.php? Moved this file into lib/issuetrackerintegration? Anything else?