Use of undefined constant TL_ABS_PATH - assumed 'TL_ABS_PATH

1.8 related questions and discussions.
Please upgrade to LATEST 1.9.x.
No more fixes for 1.8.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Use of undefined constant TL_ABS_PATH - assumed 'TL_ABS_PATH

Postby ana » Fri Jul 25, 2008 10:03 am

Use of undefined constant TL_ABS_PATH - assumed 'TL_ABS_PATH' in C:\\Program Files\\Apache Group\\Apache2\\htdocs\\testlink_beta\\cfg\\const.inc.php on line 51
ana
Advanced user
 
Posts: 19
Joined: Wed Jun 18, 2008 1:12 pm

Postby fman » Mon Aug 04, 2008 1:32 pm

please do no post in this way, ask for help in a more useful way.
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3061
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Postby silvercolt45 » Thu Jan 22, 2009 8:33 pm

I am receiving this warning in the Testlink event logs

E_NOTICE Undefined variable: TLS_copy_to_all_tplans - in /var/www/testlink/locale/en_US/strings.txt - Line 1243

Can someone please direct me in identifying what is causing this and how to fix it? In the mean time I will be checking the line number referenced but I do not believe this will provide all the answers as I am still very new to testlink's configuration structure.

thank you in advance!
silvercolt45
Advanced user
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:57 pm
Location: Las Vegas

Postby havlatm » Mon Jan 26, 2009 10:07 pm

Developers update EN_GB file by default. So there could be missing strings in EN_US localization. Localization are updated by users and we commit their work via tracker for the next versions.
havlatm
Member of TestLink Community
 
Posts: 940
Joined: Mon Oct 31, 2005 1:24 am
Location: Czech

Updated Strings.txt

Postby silvercolt45 » Mon Jan 26, 2009 10:33 pm

Thank you for the reply havlatm!

I found within the strings.txt file where the value was being assigned to this variable and it was in the wrong location. I moved the following (found at the bottom of the strings.txt file to a more centralized location underneath the GUI templates buidlView.tpl and it works like a charm!

Thanks again for the reply I appreciate the effort.

$TLS_copy_to_all_tplans = "Copy to all Test Plans";
silvercolt45
Advanced user
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:57 pm
Location: Las Vegas

Postby tanweernoor » Tue Jan 27, 2009 4:12 am

silvercolt45
I am also getting bunch of notices, let me know how did you fix this...

here is the log

E_NOTICE
Trying to get property of non-object - in /testlink/gui/templates_c/%%2E^2E1^2E11686C%%tcView_viewer.tpl.php - Line 55
[09/Jan/27 03:38:09][WARNING][20c7d5373c61713335e31433aac01d0b][GUI]
E_NOTICE
Undefined index: args_tcase_cfg - in htdocs/testlink/gui/templates_c/%%2E^2E1^2E11686C%%tcView_viewer.tpl.php - Line 55
[09/Jan/27 03:38:09][WARNING][20c7d5373c61713335e31433aac01d0b][GUI]
E_NOTICE
Trying to get property of non-object - in htdocs/testlink/gui/templates_c/%%2E^2E1^2E11686C%%tcView_viewer.tpl.php - Line 55
[09/Jan/27 03:38:09][WARNING][20c7d5373c61713335e31433aac01d0b][GUI]
E_NOTICE
Undefined index: args_tcase_cfg - in /htdocs/testlink/gui/templates_c/%%2E^2E1^2E11686C%%tcView_viewer.tpl.php - Line 55
[09/Jan/27 03:38:09][WARNING][20c7d5373c61713335e31433aac01d0b][GUI]
E_NOTICE
Trying to get property of non-object - in /o/htdocs/testlink/gui/templates_c/%%2E^2E1^2E11686C%%tcView_viewer.tpl.php - Line 55
[<<][497e81a0868fd399391256][DEFAULT][/testlink/lib/testcases/tcEdit.php][09/Jan/27 03:38:08][09/Jan/27 03:38:09][took 1.149934 secs]
[<<][497e81ba61253258424805][DEFAULT][/testlink/lib/testcases/archiveData.php][09/Jan/27 03:38:34][09/Jan/27 03:38:34][took 0.04671 secs]
[>>][497e81ba6ca39137053892][DEFAULT][/testlink/lib/testcases/archiveData.php][09/Jan/27 03:38:34]
[09/Jan/27 03:38:35][WARNING][20c7d5373c61713335e31433aac01d0b][GUI]
tanweernoor
Advanced user
 
Posts: 24
Joined: Thu Nov 13, 2008 10:25 pm

Reference Files

Postby silvercolt45 » Tue Jan 27, 2009 5:14 pm

tanweernoor,

From the looks of it - i would review the files being referenced and see what could be the problem. There may be some environment adjustments needed. Then come back with what you see if you still need help.
silvercolt45
Advanced user
 
Posts: 33
Joined: Tue Jan 20, 2009 4:57 pm
Location: Las Vegas

Postby johnzan » Wed Jan 28, 2009 3:47 pm

I've seen the same issue and when I look in the templates_c directory I find this:

----8<-- start listing ------------------------------------
[root@cactus htdocs]# cd testlink_1.8_rc3/gui/templates_c/
[root@cactus templates_c]# ll
total 1104
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 5860 Jan 19 21:04 %%01^010^0109D724%%reqReorder.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 2846 Jan 19 21:04 %%05^055^055DF0AD%%inc_del_onclick.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 4508 Jan 19 21:04 %%06^067^067C042A%%loginFirst.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 35 Jan 19 21:04 %%06^06E^06E18C84%%rolesView.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 17921 Jan 19 21:04 %%07^071^071B8973%%resultsMoreBuilds_report.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 221 Jan 19 21:04 %%07^078^078DC67B%%input_dimensions.conf%7CreqSpecEdit.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 9516 Jan 19 21:04 %%0E^0EC^0EC3F9D8%%eventviewer.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 35 Jan 19 21:04 %%12^12E^12E076EB%%input_dimensions.conf%7CreqReorder.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 13463 Jan 19 21:04 %%14^149^149BE41B%%reqTcAssign.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 4779 Jan 19 21:04 %%15^152^152C88C2%%containerEdit.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 3006 Jan 19 21:04 %%15^158^1583DECF%%attachmentupload.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 35 Jan 19 21:04 %%16^16A^16A698C0%%input_dimensions.conf%7CreqCreateTestCases.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 6235 Jan 19 21:04 %%18^18C^18CF8421%%tcEdit.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 35 Jan 19 21:04 %%18^18D^18DE1163%%reqCreateTestCases.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 6470 Jan 19 21:04 %%1C^1CD^1CDD6336%%planMilestonesView.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 12086 Jan 19 21:04 %%1D^1D0^1D061265%%rolesEdit.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 7789 Jan 19 21:04 %%21^21C^21C5DE1D%%keywordsView.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 158 Jan 19 21:04 %%24^24C^24CCFA8F%%input_dimensions.conf%7CplanMilestonesEdit.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 8146 Jan 19 21:04 %%25^250^25033C6E%%cfieldsTprojectAssign.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 9587 Jan 19 21:04 %%25^252^2520047E%%projectEdit.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 35 Jan 19 21:04 %%25^252^252271AF%%resultsNavigator.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 7396 Jan 19 21:04 %%26^265^265483EC%%planTCNavigator.tpl.php
-rw-r--r-- 1 nobody nobody 7323 Jan 19 21:04 %%29^293^293716D5%%planView.tpl.php
.
.
. lots of others removed
.
----8<-- end listing ------------------------------------

When I look in the initial templates_c dir (before install/setup) it is empty, could this possibly be caused by something going wrong during the install?

Regards,
J.
johnzan
TestLink user
 
Posts: 8
Joined: Wed Jan 21, 2009 12:14 pm

Postby unixadmin007 » Thu Feb 05, 2009 6:30 am

I am also facing the same issue.... any solution for this??
unixadmin007
Advanced user
 
Posts: 18
Joined: Thu Jan 29, 2009 5:24 pm


Return to TestLink 1.8 (OBSOLETE => EOL)[LOCKED]



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest