Connection to Redmine has failed

1.8 related questions and discussions.
Please upgrade to LATEST 1.9.x.
No more fixes for 1.8.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Connection to Redmine has failed

Postby SEY_JP » Wed Oct 15, 2008 8:43 am

Hi all
I'm getting error while I try connect to Redmine
following is the error:
Connection to your Bug Tracking System has failed:

So I research this problem. and I found following bug in /ltestlink/lib/bugtracking/int_redmine.php:
The definitions of member variable of the class redmineInterface and bugtrackingInterface differ.

I think that it is necessary to rename m_xxx to xxx

--- int_redmine_old.php
+++ int_redmine.php
@@ -22,13 +22,13 @@
class redmineInterface extends bugtrackingInterface
{
//members to store the bugtracking information
- var $m_dbHost = BUG_TRACK_DB_HOST;
- var $m_dbName = BUG_TRACK_DB_NAME;
- var $m_dbUser = BUG_TRACK_DB_USER;
- var $m_dbPass = BUG_TRACK_DB_PASS;
- var $m_dbType = BUG_TRACK_DB_TYPE;
- var $m_showBugURL = BUG_TRACK_HREF;
- var $m_enterBugURL = BUG_TRACK_ENTER_BUG_HREF;
+ var $dbHost = BUG_TRACK_DB_HOST;
+ var $dbName = BUG_TRACK_DB_NAME;
+ var $dbUser = BUG_TRACK_DB_USER;
+ var $dbPass = BUG_TRACK_DB_PASS;
+ var $dbType = BUG_TRACK_DB_TYPE;
+ var $showBugURL = BUG_TRACK_HREF;
+ var $enterBugURL = BUG_TRACK_ENTER_BUG_HREF;

/**
* Return the URL to the bugtracking page for viewing
@@ -40,7 +40,7 @@
**/
function buildViewBugURL($id)
{
- return $this->m_showBugURL.urlencode($id);
+ return $this->showBugURL.urlencode($id);
}

/**
@@ -59,10 +59,10 @@
$status = false;
$query = "SELECT status_id FROM issues WHERE id='" . $id."'";

- $result = $this->m_dbConnection->exec_query($query);
+ $result = $this->dbConnection->exec_query($query);
if ($result)
{
- $status = $this->m_dbConnection->fetch_array($result);
+ $status = $this->dbConnection->fetch_array($result);
if ($status)
{
$status = $status['status_id'];
@@ -94,10 +94,10 @@
//if the bug wasn't found the status is null and we simply display the bugID
if ($status !== false)
{
- $query_results = $this->m_dbConnection->exec_query($query);
+ $query_results = $this->dbConnection->exec_query($query);
if ($query_results)
{
- $result = $this->m_dbConnection->fetch_array($query_results);
+ $result = $this->dbConnection->fetch_array($query_results);
if ($result)
{
$str = urldecode($result['name']);
@@ -120,10 +120,10 @@

$query = "SELECT subject FROM issues WHERE id='" . $id."'";

- $query_results = $this->m_dbConnection->exec_query($query);
+ $query_results = $this->dbConnection->exec_query($query);
if ($query_results)
{
- $summary = $this->m_dbConnection->fetch_array($query_results);
+ $summary = $this->dbConnection->fetch_array($query_results);

if ($summary)
{
@@ -166,8 +166,8 @@
{
$status_ok=0;
$query = "SELECT id FROM issues WHERE id='" . $id."'";
- $query_results = $this->m_dbConnection->exec_query($query);
- if ($query_results && ($this->m_dbConnection->num_rows($query_results) == 1))
+ $query_results = $this->dbConnection->exec_query($query);
+ if ($query_results && ($this->dbConnection->num_rows($query_results) == 1))
{
$status_ok=1;
}
SEY_JP
TestLink user
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 15, 2008 8:10 am

Postby fman » Wed Oct 15, 2008 9:20 am

thank for your help, but please next time

1. post issue onm mantis
2. post complete correted file. no patch fiel taht is more difficult to use
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3068
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am


Return to TestLink 1.8 (OBSOLETE => EOL)[LOCKED]



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron