Fatel error while running.

1.8 related questions and discussions.
Please upgrade to LATEST 1.9.x.
No more fixes for 1.8.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Fatel error while running.

Postby AM7 » Mon Nov 10, 2008 9:26 pm

Hi,
I deployed a fresh testlink nightly build
"SNAPSHOT-HEAD-2008-11-10.tar.bz2" for TestLink 1.8 RC1 with PHP 5.2.3 & MySQL v5.0.37.

It seems that the application is installed properly, but when I log in to testlink using default admin \ admin credentials, it shows following error:

Warning: require_once(Smarty.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in W:\www\testlink\lib\functions\common.php on line 110

Warning: require_once(Smarty.class.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in W:\www\testlink\lib\functions\common.php on line 110

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Smarty.class.php' (include_path='.;/usr/local/PHP/includes;/usr/local/PHP/pear;/home/admin/www/plugins/pear/PEAR;.;W:\www\testlink\lib\functions\') in W:\www\testlink\lib\functions\common.php on line 110


Can some one help me in resolving this issue and run testlink properly.
AM7
TestLink user
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 05, 2008 3:53 pm

Postby havlatm » Thu Nov 13, 2008 9:55 am

There is mess of makrosoft and unix kinds of directories. Check your php config.
havlatm
Member of TestLink Community
 
Posts: 940
Joined: Mon Oct 31, 2005 1:24 am
Location: Czech

Postby AM7 » Fri Nov 14, 2008 3:47 pm

Thanks. I added following line in "custom_config.inc.php" to resolve the issue:

ini_set('include_path', ini_get('include_path') . PATH_SEPARATOR . '/www/testlink_8/third_party/smarty/libs');

P.S.: I am using uniform server on my machine, so the path "/www/testlink_8" appears.
AM7
TestLink user
 
Posts: 5
Joined: Wed Nov 05, 2008 3:53 pm

Postby mbearden » Mon Dec 08, 2008 10:29 pm

I had the same error message in my PHP logs immediately after upgrading from TestLink 1.7.4 to 1.8-RC2.

I am running on Windows under IIS. Thanks for suggesting the fix you found. The same fix worked for me, after I modified it slightly for my Windows environment, like this:

ini_set('include_path', ini_get('include_path') . PATH_SEPARATOR . 'C:\Inetpub\wwwroot\testlink\third_party\smarty\libs');
mbearden
TestLink user
 
Posts: 1
Joined: Mon Dec 08, 2008 10:27 pm


Return to TestLink 1.8 (OBSOLETE => EOL)[LOCKED]



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests