Install Question

Ask community to help.

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Install Question

Postby dscarf » Wed Nov 09, 2005 3:59 pm

Hi,
I\'m trying to install Testlink 1.6 RC2 on a RH Enterprise 4 machine.

When I run the setup page, I get this error that I don\'t know what to do with:

Checking if sessions are properly configured: Failed!

What do I need to do to overcome this?

Thanks!
dscarf
 

Postby jbarchibald » Wed Nov 09, 2005 10:19 pm

if you look at the installUtils.php.. you can see the checkSession function that is calling the error. Simply checking if it can set a session or not.


According to the php.net site.. it should be enabled by default..
It is possible with your distribution of RedHat it has been disabled and you will need to probably re-compile php with session support..

I think just by passing it a --session flag

Just a shot in the dark.. but where I would first look.
Jason B. Archibald
jbarchibald
TestLink user
 
Posts: 9
Joined: Wed Nov 09, 2005 6:06 pm
Location: Salt Lake City, Utah

Session Expired

Postby dscarf » Thu Nov 10, 2005 12:05 am

Using RHES4 (default packages) and Testlink 1.6 RC2, we got around the install problem. The /var/lib/php/session directory wasn\'t writeable by Apache. The old \'chmod oug+rwx took care of that one :)

Now we\'re getting a different error: When we pull up the login page, it awlays says \'session expired\', except for one machine. So, except for me, nobody else can log in on their machines.
dscarf
 

Solved Session Issue

Postby dscarf » Thu Nov 10, 2005 3:03 am

I solved the \'session expired\' issue. the problem was that, upon installation, the installer had be cut/paste some text into a new file named config_db.inc.php. When I created this file, I added a new line at the end of the file, and this broke the session creation mechanism somehow. Apparently, you can\'t return even a newline back to the browser before you create the session.
dscarf
 

About 'session expired'

Postby havlatm » Thu Nov 10, 2005 3:38 am

This message is shown when you call index.php instead of login.php (and session is not established yet).
Of course all could work.
havlatm
Member of TestLink Community
 
Posts: 940
Joined: Mon Oct 31, 2005 1:24 am
Location: Czech


Return to Installation and configuration



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests