JIRA issue priority - SOAP

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

JIRA issue priority - SOAP

Postby alexxmipt » Thu Oct 29, 2015 9:32 am

Hi.

I'm integrating Testlink 1.9.13 with JIRA 6.4.9, I was able successfully to connect those and even create a test issue. But I cannot seem to find how I can set issue priority when creating it in testlink, is it possible at all?

I've tried following config:

<issuetracker>
<username>XXXXXX</username>
<password>XXXXXX</password>
<uribase>http://jiraurl</uribase>
<uriwsdl>http://jiraurl/rpc/soap/jirasoapservice-v2?wsdl</uriwsdl>
<uriview>http://jiraurl/browse/</uriview>
<uricreate>http://jiraurl/secure/CreateIssue!default.jspa</uricreate>
<projectkey>II</projectkey>
<issuetype>1</issuetype>
<attributes>
<Priority>
<id>1</id><id>2</id><id>3</id><id>4</id><id>5</id>
</Priority>
</attributes>
<resolvedstatus>
<status><code>5</code><verbose>Resolved</verbose></status>
<status><code>6</code><verbose>Closed</verbose></status>
</resolvedstatus>
</issuetracker>

But it didn't work.

Can someone please help me?
alexxmipt
TestLink user
 
Posts: 6
Joined: Sat Aug 16, 2014 5:29 pm

Re: JIRA issue priority - SOAP

Postby fman » Fri Oct 30, 2015 6:36 pm

Please remember that SOAP API has been deprecated by ATLASSIAN.
It will be better use REST where issue priority is managed (anyway you can not ASSIGN MULTIPLE VALUES TO a priority)
Have you tried using
<priority>3</priority>

what other kind of tests have you done?
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3063
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: JIRA issue priority - SOAP

Postby fman » Fri Oct 30, 2015 6:40 pm

Because atlassian has removed support for SOAP API on jira on demand, I've no way to test this integration anymore.
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3063
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: JIRA issue priority - SOAP

Postby alexxmipt » Wed Nov 11, 2015 12:49 pm

(anyway you can not ASSIGN MULTIPLE VALUES TO a priority)


Ok, that's the answer for me. It means that I can only create issue with default field values via Testlink....
What I wanted is to create jira issues via Testlink with possibility to select values for some fields.
alexxmipt
TestLink user
 
Posts: 6
Joined: Sat Aug 16, 2014 5:29 pm

Re: JIRA issue priority - SOAP

Postby fman » Wed Nov 11, 2015 9:47 pm

using REST Integration you can choose from GUI
fman
Member of TestLink Community
 
Posts: 3063
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am


Return to Jira



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron