Filtering Test Reports

LATEST Official version.
Questions and discussions - NO ISSUES
FOR ISSUES => http://mantis.testlink.org

Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers

Post Reply
ElvisJG
TestLink user
Posts: 6
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:06 pm

Filtering Test Reports

Post by ElvisJG »

Using TestLink 1.9.18, i have been attempting to either filter or omit a few of the fields that are generated with the Test Reports Execution type, Estimated exec. Duration, Priority or any other added rows (some tests have Attached Files, some have Relations) is this something that is possible by altering either the php files or through the web interface? Just need a little help going in the right direction

Very appreciated, Thank You :P
fman
Member of TestLink Community
Posts: 3108
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Filtering Test Reports

Post by fman »

Your requirements is not clear.
The only thing you can do from WEB GUI is what you currently can access as a set of checkboxes.
Any other customization need to be done on code.
ElvisJG
TestLink user
Posts: 6
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:06 pm

Re: Filtering Test Reports

Post by ElvisJG »

Ah, sorry about that. Yeah, i'm pretty sure the requirements needed would have to be done through code as you've mentioned. Is there anywhere i can find which files contain the variables or fields i'd need to change? I've looked through the manual, but have had no luck.

Thank you for the reply, Fman
You're a gentleman and a scholar :)
fman
Member of TestLink Community
Posts: 3108
Joined: Tue Nov 15, 2005 7:19 am

Re: Filtering Test Reports

Post by fman »

This kind of documentation does not exist.
The files that can be of interest are :
all present in reports folder
print.inc.php
printDocument.php

these are the base code, but uses different classes =>testcase.class.php , ect

it would be great if you can document your findings and share with community
ElvisJG
TestLink user
Posts: 6
Joined: Wed Feb 06, 2019 6:06 pm

Re: Filtering Test Reports

Post by ElvisJG »

Hey again,

Thank you so much for the information, i found the print.inc.php file within /lib/functions inside of TestLink. I actually dropped the fields we didn't want to show up on the reports (They where manually cutting the fields out in an editor) by commenting out the table creation code. They are all pretty neatly organized with a comment IE // estimated execution time. You'll see html table elements like <tr><td width> etc if you're looking in the right spot. Nothing broke and works seamlessly for our uses. Thanks again :)
Post Reply