Addding test cases, assigning testers
Moderators: Amaradana, TurboPT, TL Developers
Addding test cases, assigning testers
I am new in Testlink using 1.8.5b and have until now found it very usefull except for a couple things I have not been able to solve.
I have many applications which are released in different versions during time because of bug fixing etc. and the tests are in most cases equal. We are talking about up to about 50 test cases per release.
To organize these I see two options:
Option 1
Creating project per release
Project V1
Project V2
….
Option 2
Creating one project and use test plans as releases
Project xxyy
|-----Test plan release V1
|-----Test plan release V2
….
With option 1 you have to export/import which is fine but it is only the raw test suites there are exported not e.g. tester assignment and the added test cases.
With option 2 no import is necessary but you have to add each test case to the new test plan, which is very time consuming.
In both cases you also have to assign a tester to every test case which is also very time consuming.
So I would ask you following for both Option 1 and 2:
1. Is it possible to add all tests in one step instead of having to do it manually per test case?
2. Is it possible to assign one tester to all tests in one step instead of having to do it manually per test case?
I have not been able to find a way of doing it and assume many others have the same problem.
If it is possible how do I do it?
Best regards Joergen
I have many applications which are released in different versions during time because of bug fixing etc. and the tests are in most cases equal. We are talking about up to about 50 test cases per release.
To organize these I see two options:
Option 1
Creating project per release
Project V1
Project V2
….
Option 2
Creating one project and use test plans as releases
Project xxyy
|-----Test plan release V1
|-----Test plan release V2
….
With option 1 you have to export/import which is fine but it is only the raw test suites there are exported not e.g. tester assignment and the added test cases.
With option 2 no import is necessary but you have to add each test case to the new test plan, which is very time consuming.
In both cases you also have to assign a tester to every test case which is also very time consuming.
So I would ask you following for both Option 1 and 2:
1. Is it possible to add all tests in one step instead of having to do it manually per test case?
2. Is it possible to assign one tester to all tests in one step instead of having to do it manually per test case?
I have not been able to find a way of doing it and assume many others have the same problem.
If it is possible how do I do it?
Best regards Joergen
-
- Advanced user
- Posts: 24
- Joined: Mon May 24, 2010 2:24 am
Re: Addding test cases, assigning testers
hi using the api will make you life easier
Re: Addding test cases, assigning testers
Could you be a bit more specific because using API is a very wide statement.
-
- Advanced user
- Posts: 24
- Joined: Mon May 24, 2010 2:24 am
Re: Addding test cases, assigning testers
using api by placing ur testcases in an array you can auto create alot test cases..and it saves alot of time
Re: Addding test cases, assigning testers
Ok, now I understand, but it should not be the way doing it.
I still think it is a common functionality, so it should be a part of Testlink in general.
So the conclusion is, that this functionality is not available. You have to program it yourself.
I still think it is a common functionality, so it should be a part of Testlink in general.
So the conclusion is, that this functionality is not available. You have to program it yourself.
-
- Advanced user
- Posts: 24
- Joined: Mon May 24, 2010 2:24 am
Re: Addding test cases, assigning testers
what you mean by functionality? this method addtestcases is available in the api.. you just need to do some coding...moreover, they provide alot sample clients in the testlink/lib/api folder..
Re: Addding test cases, assigning testers
I would appreciate if you could provide some hints, a smal example how to do it.
-
- Advanced user
- Posts: 24
- Joined: Mon May 24, 2010 2:24 am
Re: Addding test cases, assigning testers
theres good source of PHP examples on the TestLink distributions.
or you can read my document regarding java testlink api methods..
download it from here, theres example in it..
http://www.mediafire.com/?jgnogvnn0dn
or you can read my document regarding java testlink api methods..
download it from here, theres example in it..
http://www.mediafire.com/?jgnogvnn0dn
Re: Addding test cases, assigning testers
Thanks for the information. I will look into it.
Re: Addding test cases, assigning testers
TL 1.85b allows from GUI assign ALL TEST CASES present in a test suite to a test plan.
TL 1.85b also allows from GUI do execution assignment to ALL TEST CASES present in a test suite in a test plan to a user
Summary:
bulk operations are allowed at test suite level.
TL 1.85b also allows from GUI do execution assignment to ALL TEST CASES present in a test suite in a test plan to a user
Summary:
bulk operations are allowed at test suite level.
Re: Addding test cases, assigning testers
Thanks for the information.
If I do as described below I only have to assign a tester per test suite and don't have to make any programming myself.
1. Test plans are used as releases
Project xxyy
|-----Test plan release V1
|-----Test plan release V2
….
2. Create a new test plan using dropdown dialogue "Create from existing Test Plan?".
The chosen test plan will be imported as is including test cases added but exclusive assigned tester.
3. The the bulk function to assign a tester per test suite.
However I still would like to have to be able to use Bulk functionality on both project and test plan level.
If I do as described below I only have to assign a tester per test suite and don't have to make any programming myself.
1. Test plans are used as releases
Project xxyy
|-----Test plan release V1
|-----Test plan release V2
….
2. Create a new test plan using dropdown dialogue "Create from existing Test Plan?".
The chosen test plan will be imported as is including test cases added but exclusive assigned tester.
3. The the bulk function to assign a tester per test suite.
However I still would like to have to be able to use Bulk functionality on both project and test plan level.
Re: Addding test cases, assigning testers
requested feature does not exist.
Re: Addding test cases, assigning testers
Is it a feature that will be considered to be implemented in the future?
-
- TestLink user
- Posts: 4
- Joined: Thu Nov 25, 2010 12:30 pm
Re: Addding test cases, assigning testers
Hi,
Unable to added all my (100) test cases available in test suite to test plan.
I am using test link 1.7.4:
I have 100 test cases in my test suite. I unable to add all the 100 test cases to the test plan. On clicking on add selected button in add test cases to test plan webpage, this screen refreshes and the test cases does not get assigned to the test plan.
Additional information:
Test link is limiting me to add only 35 nos of test cases to the test plan.
I have increased PHP memory to 512 MB from 128 MB in PHP.ini file. But no luck.
Can you please share how to over come this issue. Please
Unable to added all my (100) test cases available in test suite to test plan.
I am using test link 1.7.4:
I have 100 test cases in my test suite. I unable to add all the 100 test cases to the test plan. On clicking on add selected button in add test cases to test plan webpage, this screen refreshes and the test cases does not get assigned to the test plan.
Additional information:
Test link is limiting me to add only 35 nos of test cases to the test plan.
I have increased PHP memory to 512 MB from 128 MB in PHP.ini file. But no luck.
Can you please share how to over come this issue. Please
Re: Addding test cases, assigning testers
1.7.4 is not supported anymore.
Only supported version in 1.9.0
Only supported version in 1.9.0